default avatar Hoşgeldin, Ziyaretçi: Aşağıdaki form ve bağlantıları kullanarak sitemize giriş/kayıt işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 Şifremi Unuttum?  Yardım  Üye Ol Tarih: 23.06.2018, Saat: 08:27



Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular

Yazar Konuyu Başlatan: Admin - Görüntüleme - Okunma Okunma Sayısı: 3221 - Yorum Toplam Yorumlar: 0
Konu Kalitesi: % 0
Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 
 
Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

07.04.2012, 12:36
Yorum: #1
user avatar
Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular
[Resim: tez_yardim.png]
1- 5531 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinde “Mühendis unvanını haiz olup bu Kanun çerçevesinde ormancılık ve orman ürünleri bürosu kurmak üzere 5 inci madde uyarınca yetkilendirilen kişileri,” olarak belirtilen tanımlama aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?
( ) a) Meslek mensubu
( ) b) Mühendis
( ) c) Danışman
( ) d) Teknik müşavir

2- 5531 sayılı Kanuna göre kurulmuş ormancılık ve orman ürünleri büroların teknik, ve idari yönetimini yapan, büro personelinin mevzuata uygun olarak çalıştırılması sorumluluğunu üstlenen sorumlu müdür aşağıdaki hangi şartlara sahip olmalıdır?
( ) a) Mühendis
( ) b) Lise mezunu
( ) c) Ruhsatlı meslek mensubu
( ) d) Yüksek okul

3- 5531 sayılı Kanunun kapsamı ormancılık, orman ve ağaç endüstrisiyle uğraşan aşağıdakilerden kimleri kapsamaktadır?
( ) a)Gerçek kişilerde çalışan meslek mensuplarını
( ) b) Tüzel kişilerde çalışan meslek mensuplarını
( ) c) Kendi nam hesabına çalışan meslek mensuplarını
( ) d) Hepsini

4- 5531 sayılı Kanunun tam adı ve TBMM de kabul edildiği tarih hangisidir?
( ) a) 8/7/20006 tarihli Orman mühendisliği meslek kanunu
( ) b) 8/7/206 tarihli Orman mühendisleri, orman endüstri mühendisleri kanunu
( ) c) 29/6/2006 tarihli Orman mühendisleri, orman endüstri mühendisleri ve ağaç işleri
endüstri mühendisleri kanunu
( ) d) 29/6/2006 tarihli Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri
Endüstri Mühendisliği Hakkında Kanun

5- 5531 sayılı Kanuna göre ormancılık ve orman ürünleri bürosu kurabilmek için aşağıdaki hangi şartlar olmalıdır?
( ) a) Odaya kayıtlı mühendis
( ) b) Mühendis
( ) c) Odaya kayıtlı ve Ruhsatlı meslek mensubu
( ) d) Hiç birisi

6- Ortaklık bürosu aşağıda belirtilen kimler arasında kurulur?
( ) a) Aynı unvandaki meslek mensupları arasında
( ) b) Serbest meslek mensupları ile serbest yeminli meslek mensupları arasında
( ) c) Ruhsatlı olmayan mühendisler arasında
( ) d) Hiçbiri

7- Meslek mensupları, görevleri nedeniyle işledikleri suçlardan dolayı, fiillerin niteliğine göre, hangi kanuna göre cezalandırılırlar?
( ) a) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun kamu görevlilerine ilişkin hükümlerine göre
( ) b) 657 Devlet memurları Kanunu disiplin hükümlerine göre
( ) c) 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun
( ) d) 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması Rüşvet ve Yolsuzluklarla ilgili Mücadele
Kanununu

8- 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun kimler hakkında uygulanır?
( ) a) Memurlar
( ) b) Kamu görevlileri
( ) c) Memurlar ve kamu görevlileri
( ) d) Memurlar ve Diğer kamu görevlileri

9- 4483 sayılı Kanunun uygulanma koşullarının oluşması için aşağıdaki unsurlardan hangileri olmalıdır?
( ) a) Ortada işlenilmiş bir suç olmalı
( ) b) Suçu işleyenin memur ya da diğer kamu görevlisi olmalı
( ) c) Suçun görev sebebiyle işlenilmiş olmalı
( ) d) Hepsinin birlikte olmalı

10- Memurlar ve diğer kamu görevlilerince işlenen aşağıdaki suçlardan hangisi 4483 sayılı Kanun kapsamında soruşturulan suçlar kapsamına girmektedir?
( ) a) Resmi belgeyi sahte olarak düzenlemek ve görevi kötüye kullanmak
( ) b) Haksız mal edinmek
( ) c) Rüşvet, irtikap
( ) d) 6831 sayılı Orman Kanuna muhalefet suçları



CEVAP ANAHTARI: 1- a, 2- c, 3- d, 4- d, 5- c, 6- a, 7- a, 8- d, 9- d, 10- a
Alıntı ile Cevapla
 Teşekkür Edenler: tilia , ormanay , acemiuser , kubilay taylan , didem , efeibo35 , Sabit DİKİCİ , ladin , gizem , tuba1474 , mehmet , ubuntu , feröz , mcht43 , adem özkök

Yeni Yorum Gönder  Yeni Konu Gönder 

Konu Bağlantı Araçları
Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Konusunun Linki Direkt Link
Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Konusunun HTML Kodu HTML Link
Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Konusu BBCode Linki BBCode Link
Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Konusunu Paylaş Sosyal Paylaş

Konu ile Alakalı Anahtar Kelimeler

Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular indir, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Videosu, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular online izle, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Bedava indir, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Yükle, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Hakkında, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular nedir, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular Free indir, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular oyunu, Orman Mühendisleri Odası TEMDEM Değerlendirme Sınavı 5531 Sayılı Konunla İlgili Sorular download


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Hızlı Menü:


İletişim | Genç Orman Mühendisleri | Yukarı Git | Arşiv | RSS | Sitemap